Skip to content

2019. aasta eksperimendid – eesmärgid

Kauaoodatud kaunikene ehk lõpuks õnnestus võtta see aeg, et käesoleva aasta plaanid ka blogisse kirja panna. Kalendermärkmikusse tegin kokkuvõtte juba detsembris ära, kuid blogisse varasemalt mainitud pisikute tõttu veel sissekannet teha polnud jõudnud. Nüüdseks on haigusele suures osas tuupi antud ja ületasin end seekord tõeliselt ning tulin seda blogipostitust hoopis kodu lähedal asuvasse kohvikusse kirjutama. Pärast haigust on kodust inimeste sekka tulemine ikka maru raske. Mõnda aega väljas viibides oleks aga nagu kevadine värskus üle käinud ja energiat kuhjaga juures, et igapäevaste väljakutsetega jälle vapralt rinda pista.

Nii nii, aga asume siis põhiteema juurde ehk millised kuueesmärgid ma endale selleks aastaks sättinud olen? Huvitaval kombel pean tunnistama, et detsembris kirja pandud mõtted on paari nädalaga juba tegelikult täiendust saanud ning mõned kuu eesmärgid vahepeal muutunudki. Okkou, eksole! Tegelikult mitte, sest pigem joondusid kuueesmärgid rohkem selles suunas, mis tegeliku eluga oluliselt orgaanilisemalt kokku sulavad, mitte pole vaid paberil ilusad. Vähemalt ma loodan nii, aga eks tõde selgub aasta lõpus. 🙂

Sättisin taaskord kõik kuud ja nendega seotud eesmärgid siia alla ritta nagu tegin seda 2018. aasta kokkuvõtvas postituses ja lisasin ka paar lauset täpsustuseks.
Jaanuar – eneseületuskuu ehk teha midagi sellist, mis on tuntaval määral mu mugavustroonist väljapool. Suur osa sellest eesmärgist on juba Eksperimentaariumi ja Massaažilahvka lehtede avalikustamisega täidetud, aga nii mõnigi asi on veel varuks ka.
Veebruar – viisakuskuu ehk viin end kurssi üldlevinud etiketi ja viisakuskommetega ning praktiseerin neid igapäevaselt oma käitumise parandamiseks. Nii mõnedki pahed vajaksid selles vallas muutmist… 😛
Märts – õmbluskuu naistekuu võtmes ehk õmblen omale elu esimese kleidi.
Aprill – sünnipäevakuu ehk tähistan enda ja tütre sünnipäeva mõnel looduskesksel või muul hubasel moel.
Mai – liikumiskuu ehk alustan taaskord liikumishooajas kaasa löömisega. Ilmselt lähen juba aprillis traditsioonilisele rabajooksule, kuid sihipärasema liikumisega alustan mais.
Juuni – avastuskuu ehk külastan mõnda seni käimata kohta või linna, teen midagi sellist, millega varem pole kokku puutunud või proovin hoopis mõnda uut sööki/jooki. Kui tundub, et Sul on mõni hea idee, siis võid julgelt minu poole selle mõttelennu teele panna. 🙂
Juuli – puhkusekuu ehk aeg, mille käigus plaanin suvest maksimumi võtta. Olla palju väljas, süüa end värsketest marjadest punni ja lihtsalt nautida Fred Jüssi poolt kaunilt sõnastatud viljakat mittemillegi tegemist…. okei, okei, nii palju kui see ühe aktiivse kaheaastase kõrvalt võimalik on. 😀
August – hoidistekuu ehk proovin sel aastal teha ise palju hoidiseid, toor- ja keedumoose, mida aastaid teha olen tahtnud või saanud maitsta viimaste aastate jooksul, kuid mille teostuseni kunagi mahti pole olnud. Eriti näen just praegusel talvisel ajal, kuidas meil sellised hoidised mõnusasti ära kuluksid. Toormoosidest rääkimata… nende jaoks võiks meil lihtsalt suur ja pilgeni jääd täis maakividest kelder olla, aga see selleks… 🙂

September – õppimisekuu ehk omandan ka sel korral mingi uue oskuse. Sel aastal olen uueks andeks välja valinud ühe online pythoni algajate kursuse, mida väga läbida soovin.

Oktoober – lugemiskuu ehk kuu, kus loen läbi ühe või kaks klassikalist kirjandusteost lisaks muudele valikus olnud raamatutele. Olen neid viimasel ajal rohkem hindama hakanud ja avastanud, et naudin klassikate ajatult kaunist keelekasutust rohkem kui paljusid kaasaja teoseid.

November – poputuskuu ehk lõõgastuskuu, mille jooksul teen võimalikult palju selliseid asju, millega poputan ennast ning endale armsaid inimesi. See tundub olevat selline teema, mis sobib hästi just hingedekuusse, kus tempo on pimeda aja tõttu olemuselt rahulikum ja puhkamist soodustav.

Detsember – jõulukuu ehk heateokuu, mille jooksul püüan teha rohkem isetuid kinke ning panustada nende inimeste ja olendite heaolu tõstmisse, kes seda mingil põhjusel vajavad.
Mõtlesin sel aastal kogu oma aastaplaanide tegemise maatriksit natuke blogipostituses laiendada ja panen siia kirja mõned suuremad eesmärgid, mis mul lisaks ülaltoodud nimekirjale on plaani võetud. Ma ise saan sellest ülesmärkimisest kõvasti jõudu ja inspiratsiooni ning ehk sütitab see tekst veel kedagi enda jaoks midagi uut proovima.

Mõned täiendavad plaanid, mida sel aastal soovin täita:

  • Käin vähemalt korra kuus looduses – metsas, rabas, soos, looduspargis, mere ääres või mujal. Kuskil, kus saab natuke hektilisest linnarütmist välja.
  • Teen iga kuu vähemalt ühel päeval sellise jalutuskäigu/jooksu/sörgi vms, kus saan 10 000 sammu täis. Selle punkti võib julgelt ühendada eelmisega.
  • Loon iga kuu midagi – olgu see projekt, käsitöö, muinasjutt, kirjatükk, uus kodune häkk või toit ehk midagi sellist, millega tarbin vähem ja loon rohkem lisandväärtust kas endale või kellelegi teisele.
  • Sean endale säästmise eesmärgi ning jälgin oma igakuiseid kulutusi. Osaliselt, sellest ilmselt blogimata, osalen ka Faceboki grupi #Kogumispäeviku miniväljakutsetes.
  • Mõtlen välja ja realiseerin mingis vormis täiendava sissetulekuallika, kuniks naasen tagasi tööle. Hetkel olen panustanud asjade müügile, kuid käin avatud silmadega ringi ka muude võimaluste märkamiseks.
  • Käin sel aastal ära vähemalt ühes välismaa loomaaias.
  • Käin iga kuu ühel õhtul üksi väljas kohvikus ja tegelen asjadega, mis mind värskete ideede, energia ja hea enesetundega täidavad. Näiteks nagu tänane kohvikus blogimine. Tõeline kvaliteetaeg sooja teetassi kõrval keset vilgast elu.
  • Vähendan ja piiran tuntavalt oma sotsiaalmeedia kerimisaega ja asendan vabanenud aja millegi kasulikumaga.
  • Panen kirja oma elu 100 eesmärki, mida tahan saavutada. Mulle väga meeldis Mirjam Hundi postitus tema elu 100 eesmärgi kohta ja sellest inspireerituna otsustasin ka endale sellise nimekirja koostada. Paljas mõte sellest imelisest fantaasialennust tekitab juba elevust, nende täitumisest rääkimata.

Sellised mõtted said siis hetkel kirja. Aasta on pikk ja iga päev on võimalus alustada uuesti, mistõttu olen juba praegu väga elevil, mõeldes kui palju põnevaid asju mind ees ootab.

Imelist ja kordaminekuid täis alanud aastat Sullegi, armas lugeja!

Pildi allikas

Please follow and like us:
error
fb-share-icon